Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

Instagram
 Härkäviikkoja
14.01.2020 19:26 | Marska

Oli mitä oli, tuli mitä tuli, uskoi tai ei, niin elämää tämä kaikki vain on. Asennehan se ratkaisee ja pyrkikäämme hyviin sanoihin sekä tekoihin päinvastaisten sijaan, niin meidän helpompaa täällä olisi sakilla elellä ja oleilla. 

Ulkona on ollut ihan hirveä sää ja petollisen liukasta ja muhkuraista niin teillä, kujilla, poluilla kuin metsämaastossakin. Juicen 15. yö on kyllä upea sanoitus ja sehän onkin 14. päivän ilta nyt käsillä joten keskiyöstä siirrytään 15. päivän puolelle.
La cumparsita on ollut oman pimputtelun biisivalinta tangotyttönä – Hiljaa yössä, nyt sävel kaikaa tähtein vyössä on tummaa taikaa.. ollapa Rion huumassa sambatunnelmissa – milloinkas nämä karkelot ovatkaan ennen laskeutumista paastoon?


Millaisen Suomen haluaisit, millainen Suomesi sinun silmin on ja mitä Suomi sinulle merkitsee? Päivän politiikan pelinappula totesi viime viikolla, että uskonnonopetuksessa olisi elämänkatsomusta ja tutustumista eri uskontokuntiin sekä elämänhallinnan taitoja. Niin on hyvä että lapset oppivat sallivuutta, avarakatseisuutta ja ymmärrystä sekä kunnioitusta toisia tapoja, kulttuureja ja uskontoja kohtaan – ei tosiaankaan vähiten tänne maahan tulevat siirtolaiset ja muun maan asukit. Kirkolla on aina oma asemansa instituuttina myös kulttuurin taustalla. Uskonto, maamme luterilainen kristinusko sekä kreikkalaiskatolinen ortodoksiusko on arvo sinänsä oli sitten totta tai tarua Raamatun kertomukset, niin hyvää, eheyttävää ja rakentavaahan tämä ilosanoma on surunkin keskellä. Alueuutisissa tuli tammikuun alkupäivän uutisoinnissa videopätkää Sosterin papin lohtuhuivin laittamisesta surevan hartioille ajatuslappusen kera. Oma äitini laski tyttäreni kuin omile hartioilleni huivit menetyksemme jälkeen.

Vaikkei minulla ole omaa miestä kotona jonka kainaloon kupsahtaa eikä vakkari työtäkään vielä, niin silti asiani ovat ihan hyvin ja murheeni ja huoleni pieniä arkipäiväisiä ja ohimenevitä. Ex-opiskelukaverin työtarjous ei oikein sattunut ilmeisemmin, vaikkakin webmessut (http://webmessut.com) kokoavat alan mukaan lähtevät yritykset samaan sivustopohjaan ja antavat sopimuksen mukaisen toiminta-aikanäkyvyyden tästä vielä jäädessä käteen ammattilaistuotettu myyntivideo yrityksen markkinointiin/esittelyyn omille sivuille ja muuhun mediaan. Sen lisäksi, että kaikki olisi samassa webhotellissa wordpress (http://www.wordpress.com) alustalla voivat niin asiakkaat kuin business to business -vaikuttajat helposti löytää toisensa täältä. Fyysisesti perinteiset messuthan kestävät viikonlopun tai korkeintaan 3 -5 päivää, joten kuukaudesta - kolmeen on pitkä aika touhuiluun halutessaan vaikka 24*7. Niin hyvä liikeidea, että kannattaa rekisteröidä ja kehitellä tosiaankin globaaliksi markkinaksi. Miksei tällaista ole kukaan taho vielä älynnytkään? 

Tyttäret ovat kasvaneet omiin nuoruusvuosiinsa ja koirakin on saanut seurakseen toisen uroskoiran - tänäänkin poikkesin tätä söpöläistä katsomassa. 

Yö -yhtyeen biisi Hän tanssi kanssa enkeleiden on myös hieno veto. Ajatella jos me naiset olemme syntiinlankeemuksen myötä näitä henkimaailman demoneita ja miehet sitten näitä valoisampia siivekkeitä enkeleitä - voisiko se olla niin? Olen nähnyt muutamia näkyjä tähän astisessa elämässäni vaan en kyllä osaa sanoa sukupuolesta muuta kuin että uskokaa unelmiinne ja pyytäkää apua hädän hetkellä selvitäksenne oli sitten auttaja elollinen tai eloton henkimaailman taho. Taivas vai tuonela, vaan onko siellä toisellakin puolen rajatapauksia veteen piirrettynä viivana ollakko lintu vai kala. Jotenkin tällainenkin voisi olla järkeenkäypää, että kuka sitä jaksaa ja viihtyy ainaisessa pimeydessäkään saatikka kirkkaudessa ellei sitten ole jotenkin kristallin lumoon huumautunut tai pimeyden synkyyteen sen pohjamutiin asti vajonnut jaksamatta enää nousta kohden pintaa ja päivänvalon kirkkautta. Ehkä tähän asiaan perehtyneet tahot osaisivat sanoa asiasta oman kokemuksensa ja kantansa. 


Jaksamista tässä elossa sen vaiheissa ja rooleissa vain meille ihmisille itse kullekin menneestä oppineena, siihen takertumatta ja etenkin tästä katkeroitumatta - syy omaan elämääsi ja valintoihisi on peilikuvasi, mihin tässä elämässä on muka uskominen? Mitäs näistä.. sano jätkä mm. häistä ;) No niin, nyt ollaan tässä päivässä ja tähän tultu... menneet viinit ei janoa sammuta eikä tanssitut tanssit saa hikeä pintaan ne pitää uusia ja uudistaa sekä elää tässä ajassa - mitä onkaan edessä? 


( Päivitetty: 14.01.2020 19:45 )

 - Marska | Kommentoi Uudella vuosikymmenellä 2020
07.01.2020 10:30 | Marska


Hyvää tämän vuoden ja vuosikymmenen ensimmäistä kuukautta meille tätä planeetta Maata asuttaville ihmisille, eläimille ja luonnolle; elottomille kohteille on huono toivotella muuta kuin rip. ja mikäli kyseessä on materia niin sehän se on kiertotaloudessa jos mikä päivän hinnoin. 
Kuuntelin Uudenvuodenpäivänä perinteistä klassista Wienin uudenvuodenkonserttia koiran kipittäessä sängyn alle piiloon - ei lie klassinen tapaus.
Mitäs teillä  syödään? Tekaisin vuoden alkajaisiksi janssoninkiusauksen. Oli muutoin makoisaa, mutta perunaviipaleet olisivat voineet olla makuuni vielä vähän pehmeämmät. 
Olen ollut nyt kaksi kuukautta yksin koiran kanssa nuoremman käydessä vain isänpäiväviikonloppuna yökylässä flunssaansa parantamasssa ja toisen kerran väsymystä nukkumassa pois toisen yön. Koirakin on ollut pari yötä nuoremman ensimmäisessä vuokraopiskelijakodissa. Nyt vasta tajuan miten lemmikkikin sitoo, mikäli on ainut tämän hoitaja muiden kuvioiden ohella. Tämä on ihan uusi vaihe minulle, sillä olen ollut lasten eli tytärteni kanssa joulusta 1996 tietäessäni olevani raskaana tähän jouluun nuoremman halutessa muuttaa kotoa pois 17 -vuotiaana. Vanhemman tyttären kanssa kukuttiin yötä päivää oli sitten arki tai pyhä, eikä nukuttu ja jotenkin tämä pellavapää tehotouhutyttö sai silloin alle 30:n äidin onnelliseksi vaan myös ajattelemaan, että lapset ovat kaikki yhtä hankalia. Nuorempi oli kerrassaan kiltti jos ei ollut väsynyt, nälkäinen tai kipeä lapsena; nyt ei ole oikein niin kiltti ollut nuorena, mutta hengissä ja keskiasteen toista lukuvuotta menossa kevätkauteen. 
Jotenkin joidenkin tahojen toimesta saamme alkumme luonnollisesti tai keinohedelmöitettyinä ja kasvamme sikiöaikamme vaikka lainakohdussa tai sitten oman äitimme kohdussa hänen valmistuessaan vauva-aikaan ennen muuta äitiyttä syntyen tähän elontaistoon. 2.1. Kotkasta tulikin vauvauutisia vanhemman ollessa hoitamassa kummitytärtään tämän äidin saadessa toisen lapsensa poikavauvan. 
Iloiset katseet ja hyväntahtoiset virnistykset antavat uskoa, että kyllä me vielä kohtaamme ja jaksamme nostaa katseemme taakoistamme, murheistamme, kivuistamme ja kärsimyksistämme huolimatta. Jopa pikku ihmiset voivat olla pää allapäin möykkyinä saatikka sitten varttuneempi väki.   
Vanhempi tytär totesi luulleensa koiranpentujen olevan haasteellisia kasvatettavia ennen kuin meni kaveriaan auttamaan kummityttären hoidon merkeissä toisen vauvanhaun yhteydessä. Iso työ on niin lemmikkien kuin lapsiperheidenkin harteilla, vaan palkitsevaakinhan tämä on jo siinä, kun arki rullaa ja kaikilla perheenjäsenillä on oma paikkansa sekä roolinsa omassa elämässään, ei missään korttitalossa eikä kotileikissä vaan aidossa reaalielämässä.

Ilmastonmuutos taitaa tuntua jo eteläsavossakin ja Savonlinnan talvi tuntua kuin Lontoon sää ikään märkää ja kosteaa vain. Josko huomenna pilkistäisi kuitenkin aurinko!

 

 


( Päivitetty: 08.01.2020 12:10 )

 - Marska | Kommentoi Joululomalaisen päiväkirjan saloja
28.12.2019 17:16 | Marska

25.12. Hyvää Joulua - Joulupäivän iltapäivään on tultu ja tätä vuotta on jäljellä enää siis tämän loppupäivän lisäksi kuusi päivää. En ole vielä tänään ulostautunut koiran kanssa, vaan pitää mennä.. Illalla oli perhe koolla ja istuessamme joulupöydässä totesi nuorempi tytär isosiskolleen, niin usko nyt mitä äiti sanoo. Jatkoin tähän melkein tukehtuen suupalaani nauramaan hörähtämään käydessä, ja puhu pukille. Lie ollut millaisia pukkia eilen liikenteessä ja mitä oli lastina kilteille lapsille? Ensi vuoteen sitten jälleen tämä joulupukin aika ja taika (mutta talven taikaa on kevään aikaan), vaan onhan ne Venäjän lasten pakkasukon päivät vasta tuloillaan.  Ulkona sataa lunta ja on kaunista ajatuksen vääjäämättä lipuessa Vesku Loirin tulkintaan Näin sydämeeni joulun teen..  
 
26.12. Tapaninpäivä on pimennyt iltapäiväänsä. Nuoriso on liikekannalla. Vanhempi tytär poikaystävänsä ja koiranpennun kanssa Imatran suunnalla ja nuorempi Mikkelin suunnalla. Käytin koiran päiväpihalla ja nyt join kahvit ottaen vielä joulupuuroa ja rusinasekahedelmäsoppaa. Loppupuurosta voisikin vääntää vaikka Viattoman päivän riisipiirakoita. Sain eilen viikkosaunan jälkeen laiteltua jouluruoat pois parvekkeelta ja tänään sitten suunnittelen miten jatkojalostan näitä joulunherkkuja. Lohi pitää perata ja tehdä tästä vaikka lohipiirakkaa ja lohijuustopastaa. 
Eilen pölähdin saunalenkilläni hiihtää Aholahdessa nähden sinne pystytetyn kauniin joulupuun ensin koiraa käyttäen päiväpihalla. Tänään en tarjoa itseäni suksille, sillä kevyenliikenteen väylä melko lumettomaksi kaluttu ja Saimaa sula. Autolla kantsii siis ajella latujen äärelle. Mutta jos voimistelisi...


27.12. Asiat selviävät ja arki rullaa... Sain nuoremman kiinni poikakaverikämppiksensä numerosta ja nuorilla ei ollut mitään hätää. Ajelin käydä keskustassa päiväulkoilulla koiran kanssa auton lämmitettyäni poiketen palatessa kaupassa. Nyt on aie leipoa joulupuuron jämästä riisipiirakoita ja tehdä samaan uuniin vielä torttujakin. Huomenna onkin tämän vuoden Viattomien lasten päivä. 
Autonpalautuksen jälkeen moottorin huomiovalo palaa ja anturaherjasta ilmoittaa ajotietokone ja jostain tupsahtaa paskan hajukin kun lämppärit on päällä. Kylmänä aamulla laittaessani lämmitykseen ei haissut. No nuoret sai tehneeksi reissunsa niin Puumalaan kuin eilen Imatralle. Särkisalmen Apsilla oli koiranpentunsa sitten pyörähtänyt ilmeisemmin ihan ihmisulosteessa päästen pesuun ja joulutervehdyksillä kävijät iltasaunaan. Paska haisee ja autoradion rocki soi... Kolmesta ovesta ensin toimi vain kuskin ovi. Kotiinpalatessa alkoi toimimaan myös takakontti, vaan kartturin puolen ovi on ihan jäässä. Talviautoilua ja koiranelämää sen kera. 
Piti ihan Googlettaa ja toden totta Mennen -partavettä on edelleen tuotannossa. Tästä on legendaarista juttuakin mennen tullen miehistä vaan osaahan ne naisetkin sählätä ja säheltää. Jospa se meneekin niin, että on-off -suhteen sijaan tässä kertakäyttöelämässä tulit, menit, petit ja jätit pätee milloin mihinkin suhteeseen vaan lapsosista ja itsestään pitää pitää huolta hyvää ja jakaa tätä myös muille - ketä sinä rakastat oikeasti loppuun asti? Ei vaan ihania ihmisiä ja suhdekuvioita on ympärillä sekä muuallakin. 
Kuninkaallisten vuodesta tuli Muumien jälkeen ennen joulukonserttia aamutelkkarissa ohjelmaa ja tähän voi todeta kuningatar Silvian savolaissanoin: - Eihän myö tuon Kuarlen kanssa yhtään vanheta vuoan nuo lapset ne ne vuan vanhenoo vuos vuolta. Kahtokee nyt vaekka minkälaenen karvaturrikka tuosta meijän pojastai on tullunna. Prinsessa Madde puolestaan on pelinaisia todeten tulevansa Ruotsin kotimaansa avuksi ja hätiin mikäli iskä tai isosisko niin haluaa.  Mitenkäs se meni tuo oma vuotesi savoks tai saameks tai millä mongerruksella äidinkieltä murratkin huastoo? 
Sain paistokset tehtyä ja napsahdin istua tähän olkkarin sohvalle ajatellen lähteä tarpoa joulukuiseen alkuiltaan koiraa pihalla käyttäen. Pukeutua pitää sillä navakka on illan tuuli ettei vilu tule. 
En ajellut hakea vanhempaa töistä enkä käymässä nuoremmalle viemässä lämpimäisiä, sillä tyttäret rakkaat eivät niin halunneet. Vanhempi sai kyydin kotiin poikakaveriltaan ja nuorempi ei jaksanut äitiä, ainakaan enää tänään. Vanhemman isä soitti juuri piirakkapeltiä paistellessani oikean vitutuspuhelun tyttäremme autosta. Itse 5 tonnia nuoren tilille velkaa omasta autokaupastaan syksyllä vaan soittelee sanovansa vanhemman vakuutusta irti ellei wolkkarin kone ala laulaa. 
No minähän laitoin glittertonttuhatun päähän ja keittelin hyvät tuorepöperökahvit maistellen niin piirakkaa kuin torttuakin kuvitellen pöydän täydeltä rakastavia perheenjäseniä ympärilleni ja menin iltakympiltä varaslöylyille varsinaisen sauna-ajan jälkeen pe-saunaan napaten koiran kainaloon pois ovelta räksyttämästä perääni. 
Oikeasti olen kyllä ihan romuna tässä pesärauniokämpässä saunan jälkeen kaljan tai kaksi siis toisen vähän myöhemmin juotuani Sex and the Cityä katsellen shipsiä napsien ennen jouluviinin loppukulausta suklaapalasen kera käyden unille Ikean kassin käydessä kolisemaan nuoremman tyttären ex-huoneen ovenkahvassa ihan omiaan. 
Kaikki ei ole aina sitä tossissaan miltä näyttää - ulkoisesti voi tuntua kummalliselta miksen ole töissä maksaakseeni elämääni ja säästääkseeni uusia seikkailuja varten, muuttanut jo pienempään vuokrakotiin tai pakottanut nuorempaa takaisin lapsuudenkotiinsa. Vaan kun ei ole työtä vielä ja teho on hukassa sekä suuntakin - mihin helkkariin sitä pitäisi muuttaa.  Vanhemmalla tyttärellä on siis uutta työtä etsivä poikakaveri ellei mene jatko-oppiin tai kouluttaudu tekemään jotain muuta ja pieni villi koiranpentu ja kaksi ihan paskaa autoa ja paska lapsuusperhe (isä, äiti ja pikkusisko ja sen koira vaikka äitiin onkin leimautunut) ja nuoremmalla puolestaan on kämppä-/poikakaveri ja nuoruus tuplatutkinnoin, niin amis kuin lukio ja näitä ensi kevään vanhojenpäivätansseja kohden mennään. Sinisenmusta peruukki se muuten tuli ja oli joululahjoissa mukana tanssiaisasuun. Parinsa on kuulemma lyhyehkö poika, joten ballerinoilla taitaa tanssahtaa ja hameen helmaa pitää siis parsia ettei kompastu, kunhan nyt ensin otetaan mittaa mihin piilosauma ompelin tehdään. Ja itselläni on siis Malakias 113 kolmen huoneen solukämppä ja nuoremman koira sekä koko tämän astisen elämän romppeetIirtaimisto mitä kyydissä on pysynyt mukana tässä läävässä, jossa on mukana myös nuoremman isän kuolinpesän irtainta nuoremmalle nimettynä niin valolasiovikaappia juomalasein kuin 15 -vuotta vanhaa autoakin pihassa kököttämässä. 

28.12. Mitäs tänään? Nyt on Viattomien lasten päivä ja niitä me ollaan jokainen synnyttyämme kunnes syntiin lankeemme vaan armoa ja rippiäkin on tarjolla, se pitäisi tämä elämä vain jaksaa. Mun juhlapöytäni kyllä valitettavasti täyttyy kuolleista sieluista (isä, isosisko, mummot, papat, nuoruuden liikenneonnettomuus kuolonuhri surmakyydissä matkustajana itsekin ollessani ja nuoremman isukistakin vielä (ja ehkä vähän nuoruuden kihlatusta vanhempineen, tädin miehestä kuin muistakin hautaan siunatuista tutuista) varapöytään menee sillä kuudelle on paikat varsinaisessa pöydässä)  eikä elävistä, sillä niin taitaa olla kuollutta tämä seura ettei tänne kukaan kampea (lapsia ei kiinnosta, äiti ei pidä pimeällä ajelusta jne. sisaruksien kanssa nähdään perhetapaamisilla lasten ja nuorten juhlissa sekä jouluna yleensä IV:n adventin aikoihin) ja itellä ei ole kyllä halua puolestaan kammeta muualle kuin pihalle ja vaikka ladulle ellei sitten saa kiinni ihmisiä, jotka jotain piristystä ehdottaisivat. Kännykkä soittelikin tulevalle pomolle elleivät asiat muuksi muutu. En kylläkään ole mikään penaalin terävin kynä koodiasioissa, vaan oppia ottamassa ja kokeilemassa käytäntöön.. mut sentään sain kuin sainkin vaivoin tämän vanhemman tyttären antaman läppärin toimintakuntoon vaihtaen kovalevyn ja asentaen käyttiksen windowskoneeksi työn ja tuskailun jälkeen.. ja hyvin on koko tähän astisen joululoman pelittänyt. 

Kävin ajelemassa autolla vieden nuoremmalle eilisiä tekeleitä (moottorin häiriövalo sammui ja ei enää haissutkaan niin pahalta) ja latuja löytyi vain Aholahdesta. Ääreisverenkierto on aina ollut huono ja sormenpäät kyllä muistavat hopeasompa-ajan pakkasenpuremat. Rukkaset olisi pitänyt olla kädessä. Onneksi ei sentään varpaita palentanut. Nousin takametsikköön, mutten jatkanut laavuille enkä Tervastuvalle. Latupohjaa oli ajettu jo kelkalla, vaan vähän vielä lunta saisi olla lisää, mutta hyvin voi hiihdellä jo kun ei liian kovaa mene, niin ei töksähdä epätasaisuuksiin. 

Entäs se uusi vuosi 2020?

What are your New Moon wishes?
What does 2020 have in store for you? 

And me and other Leos will have: 
Did you know, 2020 is a time of real significance for you, Leo. You could be entering into a very important time in your life as early as tomorrow!
This year is a time, if navigated properly, that can be of great opportunity! It is a time when you will have to ability to attract abundance where you feel you are struggling most!

Oli siis mitä oli ja tuli mitä tuli, niin täysillä tutkaan vaikka takapuoli tulessa. Tästä tulee mieleen keskiviikon hölkkäsaunan saunomisen löylyjenvälinen lumienkeli sydäntakapuolipainaumin. Nyt lumi on kovaa ja Saimaakin alkaa rannoilta jäätymään. Parasta aikaa on - 12 c -asteen pakkanen. 


( Päivitetty: 28.12.2019 17:52 )

 - Marska | Kommentoi


©2020 layout16 - suntuubi.com