Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

RSS

Instagram
 Elämä on lahja
16.11.2019 09:38 | Marska

Kohta koiran kanssa pihalle, vaan vielä nukkuu, sillä illalla kukuin ihan jonkun aikaa tämän vuorokauden puolelle ihan yksikseni koti-iltaa vietellen ja tähänastista elämää summaten. Kaikki on hyvin, kun vain syö, liikkuu, nukkuu ja muutenkin voi hyvin - ei mennyttä muuksi saa ja tähän päivään on vain tultu. Ensi kuun 15. päivään - tammikuussa 2020 kun mennään niin aletaankin tämän kaamoskauden pimeys selättää. 

Kohden vuoden viimeistä kuukautta siis kuljetaan tässä ajassa... voikaahan olosuhteisiin nähden hyvin ja pyritään oikeasti olemaan oman elämämme subjekteja tehden tästä elämästä ihan ihanan tai ainakin pyrkiä siihen... matkallahan täällä ollaan ja se millä aikeilla on liikeillä ja mihin milloinkin pyrkii - millainen olisi sinun mielestäsi ihana elämä, aika, päivä, hetki? 

Tulkoon nyt talvi millaisena tahansa ja millä aikataululla tuleekin, niin se on tuleva talvi 2019-2020. Eilen tuli hyvä mieli siitä, kun ohikulkiessa innostin vanhemman tyttären tekemään syystyöt vuokra-asuntonsa pienen rivitaloasunnon päädyn pihalla kottikärriin haravoiden syksyn lehdet ja vielä siistin oman vuokra-asuintalonkin pihan leikkivälineet riviin uusiin lastenleikkeihin ja -päiviin. 

Elämänlanka on kuin kynttilänsydän, joka palaa aikansa sytyttyään valajan kädestä muovautuneena yksilönä. Vaalikaamme omaamme ja antakaamme muidenkin sydäntulien loistaa <3 

 

 

 


( Päivitetty: 18.11.2019 18:00 )

 - Marska | Kommentoi Marrasharmaan päivän iltana
13.11.2019 22:29 | Marska

Aamusta on taloyhtiön huolto puhaltanut lehdet kasaan ja vienyt pois - ensi keväänä 2020 uuteen kasvuun. 

Mitenkäs nämä omat asiani järjestyvät vai eikö ne olekin jo ihan mallillaan sillä eihän kaikille riitä ihmissuhdetta kumppanuuteen ja yhteisen pesän eloon eikä edes työtäkään; rakastaahan toki ihminen voi vaikka huru mycket eller hur? Det är Onsdag och November och den 13. dagen idag.  

Esa Niemisen joululaulu Muistojen kultaamat joulut on oma tämän vuoden joululauluvalintani, sillä tämän astisesta elämästä sen ehdottomasti ihaninta aikaa on ollut varhaislapsuus ennen koulua. Sen jälkeen ei ole enää mikään mennytkään niin kuin Srömsössä ei koulut, ei työt, ei rakkaudet... milloin onni palaa ja epäonni kääntyy? Niin... hyvin on mennyt tietenkin tämä vapaa, loma-aika, matkustelu sekä kotona olo; vaan kuka sitä rahatta pärjää ja mistä ropoja itse kullekin taholle.

Kiitos kuuluu ehjästä varhaislapsuudesta suurperheelleni niin sisaruksille, vanhemmille, isovanhemmille kuin vanhempien sisaruksille perheineen sekä naapurustolle ja lapsuuskylälle. Tästä on ollut hyvä ammentaa ja sotkea ihmissuhteiden sekaan niin kouluissa/työpaikoilla kuin viihteelläkin; ei ole olemassa pelkästään hyvää ja pahaa ihmistä - on vain ihmisiä, jotka toivottavasti pyrkivät omanedun tavoittelun ohellakin yhteiseen hyvään. Kaiken kokemani jälkeen voin vain kuulostella ja tuumiskella miten nämä jutut oikein ovat mennäkseen levollisin mielin ilman syytä mihinkään paniikkiin tai ylireagointiin. Mistä ja mille taholle sinä annat kiitoksen tähän astisesta elämästäsi? 

Marraskuun loppukuun aikaan käännytään ja koetetaan vain pärjätä niin itsemme, toistemme kuin luonnonkin sekä liikenteen kanssa mitä eteen tulee - varovaisuus ei ole pahasta sillä koko talven liukkaudethan ne ovat edessä! 


 - Marska | Kommentoi Marraskuun toista sunnuntaita kohden
09.11.2019 16:14 | Marska

Marraskuinen isänpäiväviikonloppu on hyvässä vauhdissa Savonlinnassakin. Oli olevinaan vaikka mitä ajatusta, mutta (oma vanha) takki onkin tyhjä... on vain tämä hetki, menneisyys ja ikuisuus - tuleva, mitä edessä onkaan itse kenelläkin askel askeleelta, päivä ja hetki kerrallaan. 
Miten tarkkaa mikin on ja miten nämä aina vielä tulkitaan - kuten vaikka Raamattu? Niin pienen hetken olemme täällä elämässä, että ihan suru tulee... entä aktiivinen toimintamme ja aikamme? 
Ilman äitejä ei olisi isiä vaan miten paljon isät rakastavat lastensa äitejä ja mitä mikin kestää? Raamatun mukaan Jumala rakasti niin paljon luomaansa työtä eli maailmaa, että antoi ainokaisen poikansa tälle uhrilahjana. Sellainen henkilö oli Jumala, joten rakastakaamme ihmeessä kykyjemme mukaan tätä paratiisi planeetta maata itse kukin. Suomessa hoidetaan ihmiset vauvasta vaariin vaan Punainen Risti muistutti toisenlaisella isänpäivälahjalla, joka löytyy osoitteesta https://www.punaisenristinkauppa.fi/tuotteet/Vaikuttavat%20lahjat?utm_campaign=Is%C3%83%C2%A4np%C3%83%C2%A4iv%C3%83%C2%A4_KKL_kara_j%C3%83%C2%A4sen_FIN_muistutus&utm_medium=email&utm_source=Eloqua&sort1=2 Itseäni kiinnostaa tästä tuotevalikoimasta äitiyspakkaus katastrofin keskelle. Johonkin päin syntyy ja jossakin päin kuolee koko ajan meitä tämän ajan ihmisiä (https://www.worldometers.info/) oli tämä sitten kenenkin toimesta hoidettu tai saatettu maailmaan ja sieltä pois -toivottavasti luonnollisesti ja mahdollisimman kivuttomasti. 'Elämää ei voi hallita, pitää vain uida mukana.' ~Mona Lisa -leffa (Eilinen katseluvalinta Yle Areenasta) Kiitos Isille elämästä, työstä, vaivasta, kodista, isänmaasta... hyviä elonpäiviä itse kullekin! 

 

 

 


 - Marska | Kommentoi Kun puolivuosisataani tuli täyteen
24.08.2019 15:35 | Marska

10.8. Lähtölaskenta puoleen vuosisadan täyttymiseeni alkaa, sillä pian kello on 16:12 ja viikon päästä on tämä h-hetki. Tänään syntymäpäiväänsä viettää siskoni kummityttäreni Ada Jasmiina tullen 25 -vuotiaaksi ja onnittelin häntä instagramviestillä. Eilen täytti isoveljeni tytär Tessi Anneli Karoliina 30:tä ollen sisarusparveni ensimmäinen lapsi ja prinsessa sukuun. Niin ne vuodet vierii…

Olen menossa liikkumaan ja keli on mitä ihanin, niin metsään poluille ja latupohjalle menon sijaan suuntaan vielä ainakin tämän kerran rullaluistelemaan koiran ulkoilutuksen välissä ennen viikkosaunavuoroani.

Luin kahvia juoden partsilla ja tässä: ”Koko homman tarkoitus oli tuhota Mandy Seegerin uskottavuus, eikö niin?... Entä jos kiistäisinkin? Teidät kyllä, millaisia ihmiset ovat. He uskovat aina, kun niin sanottua suurmiestä syytetään jostakin. Kulttuurimme on sellainen. En halunnut mitään pahaa sille tyttöparalle. En ajatellut, että ketään tapettaisiin… Se oli myös suunniteltu hajoamaan käsiin, kun huolellinen tutkija kaivautuisi siihen. Jutun oli tarkoitus kuivua kokoon ja mustata sekä toimittajan että sivuston maine… Me emme taida uida samoissa vesissä. Mitä tarkoita? Sinä olet sellainen syvänmerenkala, joita asuu yli kilometrin syvyydessä, missä on pimeää, paine on kova ja vesi on kylmää. Älä viitsi, Mandy, olen vain -. Oikeasti, hän sanoi keskeyttäen minut. Viihdyt paremmin pimeässä. Nautit salaisuuksien pitämisestä. Salaisuudet ovat alaani. Luulin, että valheet ovat alaasi. Niinhän sinä minulle sanoit? Molemmat varmaan ovat. Älä anna minun lukea sinusta Slunder Sheetistä. Naurahdin. Tule käymään, jos käyt Bostonissa. Tulen.” Finder Joseph: Syylliset 

11.8. Heräsinkin jo näin hyvissä ajoin tähän pyhään. Miten paljon väsymystä, pilviveljiä/-siskoja (lähes sieluttomia laillisten lääkenappien, rangaistavien ostohuumeiden) kuin alkoholin turruttamia ihmisiä on tälläkin hetkellä? Kenen syy? Ei sen puoleen saattaisiko se olla niin, että sinä tai minä olisimme vallan jääneet syntymättä ilman ainakin lemmenhuumaa ellei sen apurina ole ollut joitain vettä vahvempaa? Hyviä vointeja ihmiskohtaloista, suhdekiemuroista, velvollisuuksista, muista rasitteista ja taakoista huolimatta vain sinullekin tuskinesi ja kipuinesi, sillä sehän se parhaiten antaa elämänkouluoppia mikä eniten kirpaisee – jaksamista vain sinullekin! Ai niin ja hyvää Pyhää miten sen sitten vietätkin! Kohden ajatuksen kirkkautta, selkeyttä ja lentoa suorastaan…

Jotenkin tähän omaan tulevaan 50:ni on alkanut päässä soimaan Jenni Vartiaisen: Joka Jumalten keinussa keinuu; välillä taivaan ja helvetin heiluu… Tässähän sitä ollaan ei keneltäkään mitään viemässä, vaan vain mukana keinumassa tosissaankin täällä elämän tuulissa; ei työtä, ei kotia, ei miestä, ei rakastajaa, ei opiskelupaikkaa, ei autoa, ei venettä, ei, ei, ei mitään mikä on sinun ja omistakaan ei osaa eikä ole rahaa pitää huolta, joskaan yllä mainituista ei minulla muuta olekaan kuin toisen vuoden datanomiopit (jatkuvan haun kautta voi halutessaan tänäkin syksynä vielä opiskelurintamalle suunnata vapaille täytettävillä paikoille) ja nuoremman nimissä oleva melko romu auto 15 -vuotias citikka sekä tämä tilapäinen vuokraopiskelijakämpän sisus kotivakuutettuna syksystä 2001 lähtien. Mitä sinulla on ja miksi? Kuka nekin on rahoittanut ja miten niistä pidetään huolta? Hymyillään kun tavataan jos/kun kohdataan tai mennään sivu, mitäs noita kaikkien kanssa jonnii joutavia kuulumisia vaihtamaan – saatikka lähempää tuttavuutta. Hyviä fiiliksiä ja energioita vain peliin ja jakoon – hyvä olo sehän näkyy, toivottavasti sinussakin, josta haluat osalliseksi toisiltakin. Nyt päästiin sitten asian ytimeen eli aineettomaan varaan ja rikkauteen nimittäin älylliseen pääomaan, jota kannattaa vaalia ja käyttää sen ilmaisuun monenlaisia ’maaleja’ eli jättää jälkijä tähän nykyhistoriaan…

Mistä kaikki alkaa, minkä aikaa kestää ja mihin päättyy? Laitoin koneen pyörimään säästövalkopesuohjelman ja se on pyörinyt 50 minuuttiin. Kahvi valui puoli pannullista 8 kupin keittimellä arviolta 5 minuuttiin ja kaurapuuro puolestaan muhii vielä raollaan olevan kannen alla hautua 8-10 minuuttia. Sellainen aamuaikataulutus, vaan kohta palaselle.

En mennyt Savonlinnan joukkoverenluovutukseen, sillä kännykkätestissä ei tiennyt sovellus olenko luovutuskelpoinen enkä tiedä minäkään. Mitäs noita arvuuttelemaan ennen kuin on varmaa ja varsinaisten kädenojentajien kiitoskahveja juomaan. Perjantaina olisi ollut hieno ilta mennä Savonlinnan sykkeeseen, vaan ei ole yhtään rahaa ja vaikka yrittääkin selvitä ja pärjätä vettä juomalla on näin syksyksi pikkuhiljaa kääntyessä jo sisäänpääsy ja narikkamaksut ainakin. Elämä – mitä se on muuta kuin kallis kuluerä meille kaikille?

Pitäs lähteä pihalle koiran kanssa tähän päivään käpöttelemään. Tuli valutettua ja hörpättyä jo päiväkahvit tuumaillessa.

Tämä täydenkuun viikko on alkanut sadeherkkänä ukkosta (koiran kanssa pihalla ollessa pururataa kohden mennessä, meni kylän itäpään kiertelyksi) ja salamoita (Pihlajaniemen perukoilla Sarin tallin jälkeen oikein taivas säkenöi) on myös kuultu ja nähty Savonlinnan illassa – elosalamoita. Kesän on väistyttävä syksyn tieltä tänäkin vuonna. Koulutuspäivä, kauppareissu tankkauksin sekä koiran kanssa kuleksiminen on takana. Pulahdin käydä uimassakin kotiin autolla päivän menoilta tullessani sateessa tullen sisälle bigineissä ja pyyhe lantiolla vaatteet uintikassissa ja ballerina -pitsikengätkin. Tein torstaina 22 -vuotta täyttävälle kuin itsellenikin torstain iltapäivän ja maananantaiaamun välillä synyneenä lahjakassit odottamaan.

Näin viime yönä unen, jossa olin ensin normaali vapaa-/loma-ajan matkustaja Helsinki-Vantaalta kaiketi Frankfurtin tai Pariisin kautta Rioon mennen. Täältä minulle annettiin kuriiri -tehtävä USAIRin toimesta ja tumma-asuinen henkilö lähestyi minua kysellen passia sekä tilinumeroa kertoen pian chaufor kyydin tulevan minua noutamaan kentälle ja tehtäväni oli viedä kyydissä oleva lasti Chigagoon. Musta jokasään kangaskassi oli mitoitettu lentokäsimatkatavarakokoiseksi ja tämän kanssa suuntasin tehtävääni. Chigagossa minua odotti kentällä jälleen privatekyyti ja kassin viennin jälkeen kuljettajana toiminut henkilö kysyi mitä haluaisin tehdä ja nähdä vapaalla ollessani vai halusinko jo uuden tehtävän. Tililleni oli maksettu palkkio 5000$; kuljetuksista eikä lentolipuistakaan minun ei tarvinnut itse huolehtia näiden kuuluessa toimeksiantoon yhdessä majoittumisen kanssa. Sanoin haluavani nähdä tässä kohteessa maailman kellon ja jos olisi mahdollista niin Elvis Presleyn haudan kertoen lyhyesti tarinani rocklegendaan liittyen halustani käydä kiittämässä enkeliäni liikennetapaturmassa, johon olin joutunut joulukuussa 1995 ja selvinnyt ilman naarmuakaan. Niinpä sain käytyä molemmissa ja haudalle laskin Savonlinnan pienen maskotin (Saimaannorpan) kullattuna kivellä päivää paistatellen kertomaan kaukaisesta kävijästä. Palattuani hotelliini lähestyi minua jälleen tumma-asuinen henkilö kertoen, että USA ei tarvitse minua enää tällä kertaa, mutta jos kiinnostaa niin seuraava tehtävä olisi Tanskalle ja tarkoittaisi Honolulun kentän kautta Grönlantiin ja Osloon menoa ennen paluuta takaisin Helsinkiin odottamaan seuraavaa toimeksiantoa. Maailmanympärimatkalle siis. Edelleen valtion toimeksiannon vaihtumisesta huolimatta kertamaksusumma oli taaloina, joskin tehtävä oli haasteellisempi, sillä Grönlannissa kentältä lähetyksen toimittaminen vaati vielä 200 km mönkijä-/moottorikelkkamatkan (tätä varten sain asianmukaiset vehkeet). Palatessa tuli lumimyrsky saarelle ja minun oli yövyttävä ennen seuraavaa lentoa, joka ei olisikaan suoraan Osloon vaan Reykjavikin kautta. Täällä pääsin maasturilla ajelemaan gaysirille sekä uida pulahtamaan tässä kuumassa lähteessä. Oslossa ollessa olin jo suuntaamassa Helsingin lennolle, kun jälleen tumma-asuinen henkilö lähestyi kertoen että olisin paras henkilö ja kuin tilauksesta siinä seuraavaan tehtävään, joka veisi pari-kolme päivää ja ei varmaan haittaa vielä tällainen lisäpesti ennen kotiinpaluuta. Jäin tätä pohtimaan vaan heräsin, niin jäi toimeksianto sekä matkareitti unen harsohämäriin.

IPhonen Applen iOS:n ja Googlen Android -järjestelmän rinnalle on Huawei kehitellyt oman HarmonyOS -käyttöjärjestelmänsä tämän tullessa asiakkaille markkinointiin kekrinä, hirvipeijaisina tai viimeistään pikkujouluaikaan ennen varsinaista joulumyyntiä. Itselläni on Huawein puhelin, joten pitänee päivitellä ladattuja sovelluksia ja odottaa koko uuden käyttöjärjestelmäpäivityksen tuloa; sikäli mikäli tämä verkon kautta ladataan jo olemassa oleviin puhelimiin ilman uutta laitekauppaa. Ihan mielenkiinnolla odotan millainen tämä HarmonyOS oikein on käyttötottumuksissani.

Taitaa koira päästä kuin päästäkin iltapihalle. Aikamoinen kuuro on ollut yllä jäädessäni kotosalle odottelemaan eilen sovittua kylppärinoventuontia. Nyt tämä on asennettuna paikoillaan ja vanha ovi viety poistoon. Nuorempi tytär sai kauppaoppikirjan Katteella tulosta. Kontaktoin tämän kovaa taloustaito-oppi syksyä varten. Kävin saapuneen kirjalähetyksen datanomipäiväpläjäyksen jälkeen tietokantaSQL -kertauksen ja tietoturva lounaan jälkeisen iltapäiväopin myötä ennen Laitaatsalmessa uidapulahtamista ja Lidlin kauppareissua. Nuoremmalla on nyt raikasta suihkusaippuaa, josko tämä pesisi tulevan 17 -vuotiaan puhtoiseksi.

13.8.Tänään on suomalaisen evankelisluterilaisen nimipäiväkalenterin mukaan Jessen ja Okon päivä. Huomenna puolestaan on Kanervan ja Onervan päivä. Onervaa pitikin tutkia Google -haulla ja jo vain löytyi Riimimäen käsinhiottua lasikristalliakin (olen nähnyt tätä ja saanut hypistelläkin luullen tietenkin venäläiseksi kristalliksi virheelisesti) sekä naisia eri vuosisadoilta kuin paikkaa ja pensasruusua. Okko (ei Ukko) on puolestaan kuin lyhennys oulunmurteesta ookkonä. Okko ja Onervahan oisikin hauska nimipari vaikka kaksosille, jos ovat eri sukupuolta, sillä vanhat nimethän kuolevat hautakivien sammaloituessa, ellei niitä freesaa uudelleen käyttöön.

Ajatella että muistisairautta lisää tietenkin tylsistyminen ja elämänpiriin kapeaminen kuten päihde-/lääkehöyryt, masennus, krooninen muu parantumaton sairaus, pientenlasten24*7 hoitorumba-aika, hiv, huono hemoglobiini ja vielä suun kuivumiseen määrätty lääke syljeneritykseen Pravdan mukaan tämä viimeksimainittu. Toivotaan ettei kukaan olisi ihan päästä laho sentään vaan jaksaisi aivotietokonekovalevynä yhteydet sypapsien välisinä impusseina sähkövirtapiirin yhdistellä ja vallan välähtääkin – ajatuksestahan monet asiat lähtevät ja toistot puolestaan tekevät taitajan. Missä sinä olet hyvä ja miltä näytät? Oletko tyytyväinen itseesi ja elämääsi tässä ja nyt? Minulle pläjähti nenäneteen viime viikon torstaina tietohallinnon hommissa/opissa Samiedun läppärille go to daddy -viesti ja tänään puolestaan kouluttaudu personal traineriksi -videonpätkä.

Eilen illalla olisi tietenkin pitänyt jo ajat sitten nukkua, mutta tutkailin telkun antia ja kävin katsomaan ohjelmaa, jossa ihmiset piipahtavat ABC -liikenneasemilla. Näitähän ei ollut vielä olemassakaan 30 vuotta sitten, vaan nyt on verkosto jo läpi Suomen toteemipaalujen näkyessä tieosuuksilla (ainakin Pohjanmaalla) peninkulmia. Eilen oli ihan aikuinen mies innoissaan kevätfillaroimassa maastopyörällä Kanavuorella Jyväskylässä ja en tiennyt, että täällä on noin hulppean hyvä polku. Joskus olin Kanavuoressa jotain lenkkeillyt/suunnistellut 90’-luvun taitteessa nuorena sosiaalialan opiskelijana, vaan silloin ei tähän luontoliikuntahelmeen vielä noin hurmaantunut kuin eilen ohjelmaa töllöttäessä. Isäni puhui vuoren uumenissa olevan armeijan ammusvaraston, lieneekö vieläkin? Ainakin isä papparainen on levännyt haudassa pian 15 vuotta 4.8.2004 menehtyneenä Mikkelin keskussairaalaan sairauskohtaukseen. Ennen syyskuuksi vaihtumista hänet siunattiin kotipitäjän kirkkomultiin Juvalla.

Vanhemman tyttären syntymästä tulee torstaina kuluneeksi 22 -vuotta ja tänään vilkaisin Kaakonkulman verkkolehteä. Täällä kerrottiin torstaina olevan Miehikkälässä tyttären synnyinseudulla maajoukkojen alokkaiden sotilasvalatilaisuus. Ei sota yhtä miestä tai naista kaipaa vaan ilman suhdesotkusotimisia ei lapsukaisia kohduista putkahtelisi. Samassa lehdessä kysäistiin lukioilta muistavatko he ensimmäisen koulupäivänsä. Ja tuohon mennessä vastanneista 52 % muisti tämän ja 48 % puolestaan oli jo sen mielestään unohtanut. Muistatko sinä oman ensimmäisen alakouluvuotesi ihan ensimmäisen päivän? Minä muistan niin itseni kuin tytärtenikin ja tosi jännä päivähän tämä on, yksi lapsuudenlopun hetki. Koulua piisaa vaan jostain se on aina alettava sekin, jossakin koulussa ja luokassa jonkun opettajan luotsissa. Itselläni tämä opinahjo oli Vuorenmaan ala-aste 1976-77 ekaluokka yhdessä toisen Marin ja Reijon kanssa Kirsti Kaiholan toimiessa luokanopettajana samalla opettaen toisen luokan ryhmää. Tyttäreni molemmat ovat olleet Kellarpellon koulun oppilaita vanhempi lukuvuonna 2004-2005 1A:lla Merja Leppäsen ollessa luokanopettaja ja nuorempi tytär puolestaan 2009-2010 1B:llä luokanopettajana toimiessa Tapio Nissi. Molemmilla tyttärillä oli melko isot ekaluokat ja luokkatila täynnä pulpetteja ja luokanedustan naulakko kausivaatteita syksyin keväin ulkoilutakkeja, lippiksiä ja lenkkareita ja talvikauden toppatakkeja, pipoja, käsineitä, lapasia, rukkasia, kaulahuiveja, talvikenkiä ja kauden liikuntapussukoitakin niin kypärää pyöräilyyn kuin talvikauden luisteluun sekä uintipussukkaa uimahallireissuun yms. kuten iltapäivän harrastuksiin menoa varten nuotteja ja instrumenttejä (huilu-, viulu-, kitara-, haitarikoteloita sisältöineen), liikuntapussukoita tossuineen (sisäpallopelit, voimistelu, baletti) ja Sapkon junnupelaajien lätkäkasseja. Seinät täyttyivät ahkeroiden kuvaamataito ja käsityötuntien tekeleistä ja löysivät tiensä kotiin viimeistään kevätjuhlan ja suvivirren aikaan, ellei sitten jo enkeli taivaan ja koulun joulujuhlien ensimmäisen kerran syyskauden tauon aikaan. Koulutyö se on alkanut maamme toimivissa opetusta tarjoavissa tahoissa – hyvää syyslukukautta.

Länkkärissä oli kummia, sillä veljen ja tämän vaimon työnantaja Helprint mikkeliläinen painotalo oli joutunut maksuvaikeuksiin ja jättänyt kokonaan tai osin maksamatta henkilökunnan palkat. Mikä lienee likviditeetti ja maksuvalmius?

Jopas on pimeä ilta, melkein täysi ohrankeltainen kuu nousi taivaalle ennen kuin häipyi harmaiden pilvien taa ennen kuin koiran kanssa iltajalottelu oli ohi tällä kyläpahasella vähän siellä ja täällä sokkeloiden ja poukkuroiden. Eilen illalla näin Everlahden rannalla ensin #Suomi100 leikkijoutsenet laiturilla ja pian oli kauempana lahdella oikea joutsenpari. Ennen sisälle kolmanteen kerrokseen kapuamista heiluttelin hulavannetta 333 kertaa ja pyörittelin tätä myös ranteissa ja kaulalla. Jotainhan tuota vois vielä tehdä ennen kuin käy nukkuu…

14.8. Sain tällaisen kuvatuloksen laittaessa oman syntymähetkeni Googlehakuun. Millaiset lienee päällä?

Kuva osoitteesta https://www.oceanaboutique.store/collections/striped/products/allie-striped-tie-front-bikini-set

Minun luonteeni 24 vahvuutta päivän testituloksen valossa (heikkouden sijaan ja näillä eväillä mennään vain eteenpäin)

1

Luovuus

Ajattelet usein asioiden tekemistä uudella tavalla. Et koskaan tyydy tekemään asioita tavalliseen tapaan, jos parempi tapa on olemassa.

2

Reiluus

Kaikkien ihmisten kohteleminen reilusti on pysyvä periaatteesi. Omat tunteesi eivät vaikuta toisia ihmisiä koskeviin päätöksiisi. Annat kaikille mahdollisuuden.

3

Anteeksiantavaisuus

Annat anteeksi niille, jotka ovat kohdelleet sinua väärin. Annat ihmisille aina toisen mahdollisuuden. Johtava periaatteesi on armollisuus eikä kosto.

4

Johtajuus

Olet erinomainen johtajuutta vaativissa tehtävissä. Rohkaiset ryhmää saamaan tehtävät valmiiksi ja säilytät harmonian ryhmässä luomalla kaikille tunteen siitä, että heidät on huomioitu. Olet hyvä organisoimaan tehtäviä ja huolehtimaan siitä, että asiat tapahtuvat.

5

Uteliaisuus

Osoitat uteliaisuutta kaikkeen. Kyselet aina paljon ja pidät kaikkia aiheita kiehtovina. Pidät tutkimisesta ja uuden löytämisestä.

6

Arviointikyky

Asioiden perusteellinen harkinta ja tutkiminen joka puolelta on sinulle tärkeää. Et tee hätäisiä johtopäätöksiä. Luotat vain vankkoihin todisteisiin tehdessäsi päätöksen. Pystyt muuttamaan mielipiteesi.

7

Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus

Huomaat ja arvostat kauneutta, erinomaisuutta ja taidokasta toimintaa kaikilla elämän aloilla, luonnosta taiteisiin, matematiikkaan, tieteisiin ja arkisiin kokemuksiin

8

Urheus

Olet rohkea henkilö, joka ei peräänny uhkien, haasteiden, vaikeuksien tai kivun edessä. Puhut sen puolesta, mikä on oikein, vaikka kohtaisit vastustusta. Toimit vakaumuksesi mukaan.

9

Ryhmätyö

Olet erinomainen ryhmän jäsenenä. Olet luotettava ja sitoutunut tiimikaveri, teet aina osuutesi ja työskentelet lujasti ryhmäsi menestyksen eteen.

10

Innokkuus

Lähestyt kaikkea tekemistäsi innokkaasti ja energisesti. Et koskaan tee mitään puolinaisesti. Elämä on sinulle seikkailu.

11

Ystävällisyys

Olet kiltti ja antelias toisille eikä sinulla ole koskaan liian kiire tehdä palvelusta toiselle. Nautit tehdessäsi hyviä asioita sellaisillekin ihmisille, joita et tunne hyvin.

12

Huumori

Pidät nauramisesta ja kiusoittelemisesta. Sinulle on tärkeää saada toiset ihmiset hymyilemään. Yrität nähdä valoisan puolen joka tilanteessa.

13

Oppimisen ilo

Rakastat uusien asioiden oppimista sekä luokkahuoneessa että itseksesi. Olet aina pitänyt koulusta, lukemisesta, museoista ja kaikista paikoista, joissa voi oppia.

14

Henkisyys

Sinulla on vahva ja yhtenäinen näkemys maailmankaikkeuden korkeammasta tarkoituksesta ja merkityksestä.

15

Rakkaus

Arvostat läheisiä ihmissuhteita, erityisesti kun jakaminen ja huolenpito ovat vastavuoroisia. Ihmiset, jotka ovat sinulle läheisimpiä, pitävät myös sinua itselleen läheisimpänä.

16

Sosiaalinen älykkyys

Olet tietoinen toisten ihmisten motiiveista ja tunteista. Tiedät mitä tehdä erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja miten saada toiset tuntemaan olonsa levolliseksi.

17

Kiitollisuus

Olet tietoinen hyvistä asioista ympärilläsi etkä pidä niitä itsestäänselvyyksinä. Ystäväsi ja perheenjäsenesi tietävät, että olet kiitollinen, koska käytät aikaasi kiitoksen osoittamiseen.

18

Toiveikkuus

Odotat tulevaisuudelta parasta ja teet työtä saavuttaaksesi sen. Uskot että voit kontrolloida tulevaisuutta.

19

Sinnikkyys

Teet paljon töitä saattaaksesi loppuun sen, minkä aloitit.

20

Nöyryys

Et hakeudu huomion keskipisteeksi vaan annat saavutustesi puhua puolestaan. Et pidä itseäsi poikkeuksellisena. Toiset huomaavat vaatimattomuutesi ja arvostavat sitä.

Tästä eteenpäin on kyseessä enempi heikkoudet

21

Näkökulmanottokyky

Vaikka et ehkä itse sitä huomaa, toiset pitävät sinua viisaana. Kykyäsi tarkastella asioita eri kulmista arvostetaan ja sinulta pyydetään neuvoja. Katsot maailmaa tavalla, joka tuntuu järkeenkäyvältä toisille ja itsellesi.

22

Rehellisyys

Olet rehellinen henkilö. Et pelkästään puhu totta vaan elät elämääsi rehellisesti ja aidosti. Olet jalat maassa ja teeskentelemätön. Olet "todellinen" henkilö.

23

Itsesäätely

Osaat tietoisesti säädellä, mitä tunnet ja teet. Olet kurinalainen. Kontrolloit mielitekojasi ja tunteitasi eikä päinvastoin.

24

Harkitsevaisuus

Olet varovainen henkilö ja teet harkittuja valintoja. Et sano tai tee asioita, joita saattaisit myöhemmin katua.

Remember: everyone has all 24 strengths, just in different amounts.

What is unique about your profile is the position of each strength. The strengths listed at or near the top are likely to be those that are most representative of the "real you". What is unique about your profile is the position of each strength. The strengths listed at or near the top are likely to be those that are most representative of the "real you."

Lähde:  https://www.viacharacter.org/survey/surveys/finished/10783486

Kuudelta olisi sauna lämmin naisväelle ja pihalle pitäisi mennä. Itsenäinen opiskelu on nyt tältä päivältä jo takana; jatkuu perjantaina, sillä huomenna on lähiopetuspläjäystä. Tein ruokaa, kalamurekepihvejä, peunoita, valkokastiketta ja salaattia sekä keitin pullakahvit ja vielä siivosin tiskaten ja napaten ottaa roskiksenkin oveen viedä koiran kanssa pihalle mennessä. Ilmanala on kuuroherkkää, mihin saumaan sinne nyt oikein nokkansa näyttäisi?

Koiran kanssa hilppasin käydä sillan portaat nousemassa ennen uintia ja saunaa. Koira oli menotuulella ja katsoi Laitaatsillan mäessä kuvatessani tienvierustan omenapuuta, että ala tulla ’ämmä’. Saunakahvia juodessani kotiutui nuorempikin välillä kotiin makoilemaan kuvaten nektariini-vaniljajäätelö-aprikoosihilloannostani.

Nyt kävi niin etten tiedä nuoremman Wilmaankirjautumista huoltajantunnuksilla, sillä tämä osa jäi kokonaan huomiotta.

Vanhempi tytär täyttää huomenna 22 -vuotta ja menee käymään Juvalla ja Pieksänmaalla kavereiden kanssa mummon mökillä Vihtaniemen Onnelassa. Illasta tulee käymään sakilla syömässä. Se on huomenna.

Uimalaiturilla kuultuna toisen naisen mittaillessa Everin pintalämmöksi + 16 c-astetta luuli hän minua juoksijaksi; voi kun osaisi, pystyisi, jaksaisi ja vielä vaikka naisten kympin vetäisisi (ensi keväänä 2020 Helsingin heräävässä kesässä) Juoksu oli joskus teini-iässä ihan intohimo ja pakko joka ilta vetäistä muutama kilsa, silloin ei askel tehnyt tuskaa eikä ollut raskas vaan nyt on milloin jumia ja vihlontaa missäkin päin kroppaa (oikea ukkovarvaskin on virheasennossa jne.). Oisko sekoittanut tai luullut Pipaksi tai Päiviksi, näitä olen juosta jolkuttamassa nähnyt tänäkin kesänä… itsekin joudun juoksemaan kun koiraa kuletutti ja vielä olen kesävampaimet saanut talvihuoltokuntoon ensi kevään sulia teitä odotellessa kunnostella (niin pyörät kuin rullaluistimetkin) 

Hitsi kun olisi rahaa… vaan on kuitenkin vuokrakoti, aikuisopiskelu, nuori tuleva 17 vuotias, tämän 6 -vuotias pikkukoira, paljon ideoita, intoa ja iloa iästä huolimatta vuosien taakan toki tuntuessa ja kai näkyessäkin… elämä on!

Fb:ssa ilmoitin pyöreistä päivistä seuraavasti pe 16.8.2019:

Vuodet vaihtuu toisiinsa

elämän virrassa uidessa

pulikoidaan sen rantavesissä

tai syvemmällä selällä

ellei vallan pohjamutiin sukellella

tai arkailla ja jäädä rannalle

kastautumatta

Elämän edessä on ihminen paljas, avoin

etenkin kun se eniten riipaisee ja ravistelee

mennyttä ei kukaan melkein edes muista

hyvä kun tästäkin taas selviää

keinoilla omilla elämän suomilla

käyn kohden toista puolisataa

oli se sitten syteä tai savea

on se elontaivaltani omaa

Tätä en juhli torvet soiden

työtön omaehtoinen opiskelija edelleen

Jos jouluna sitten Saimi -äidin lapsuuskodissa Juvalla

Eetulan tuvan lämmössä sukua olisi koolla ja miksei muitakin tuttuja

halutessaan Juvan joulukirkossa käynnin päälle

hetken niin suodessa kanssani turisemassa ja sesonkiajan anteja nauttimassa

Ei lahjoja minulle eikä kukkasia vaan joulunlapselle ja hädässä kärsiville, sillä mikäs hätä minulla on entisestään vanhenevalla akan käppänällä. Pohdin rahastoa omaa, josta tuotto puoliksi niin lähetysseuralle (äidin missio) kuin toinen mokoma punaiselle ristille katastrofirahastoon tai mitäs sitä sen suurempia omiin nimiinsä – laittakoon kuka mitäkin lystää mihinkin joulukeräykseen ja kolehtiin anonyymisti nimettöminä hiljaisena kansana.

Vaan kun joulu kerran tuolloin on niin me kaikki joulun– kuin kesänlapsia olemme ja toivonkin, että mikäli haluamme niin itseämme voimme muistaa (ja tietysti lapsiamme kotosalla missä majailemmekin vaan suottahan näitä lahjoja enemmälti ainakaan mukanaan kantaa, ellei sitten halua, että on iloa ilmassa tässä juhlahetkessä sen oikean kohderyhmän toimesta tämän ajan joulunlasten) ja jotain ostaa (ei mitään kohtuutonta vaan korkeintaan 50 €:lla) ja sitten nätisti paketoida ja avata sekä sakilla katsoa mitä kukin halusi. Vaan pianhan ne tammialet alkaa, joten jos joulumyynnin hinnoittelu hirvityttää, niin ei sen takia tarvitse tukkaansa päästä nyhtää.

Näine ajatukseni lähestyn Sinua ja hyviä päiviä kesän viime rippeitä toivotellen kohden syystuulia ja tuiverruksia ennen talven tuloa.

Ja keli oli kaunis itse vanhenemishetkellä ajelessani tytärteni, vanhemman tyttären poikakaverin sekä ystävän kera Parkumäen taistelun muistomerkillä Rantasalmella viime lauantaina 17.8.2019 neljän aikoihin. 

Maljapuhe

Elämä on - itkua, parkua, tuskaa, iloa, rakkautta, onnea... 

Taistelu kuolosta alkakoon. 

Taivaat ja maa: vaviskaa, vaietkaa, valittakaa tai ihan mitä vaan.

Nyt on se hetki kun nuoruus lähti, eikä palaa, vaikka miten itseään peilaa, mallaa tai maalaa. 

Perässä varttukaa muut ja vartun toki itsekin vain lisää, sillä se on elämän laki.

Kohottakaamme malja: Elolle, Ilolle, Elämälle; tälle meidän ikiomalle 

(3 * hurraahuudon sijaan yhdessä sanokaamme: Elolle, Ilolle, Elämälle!)

Kiitos esi-isät/-äidit, heimo, suku, planeetta Maa, kun täällä elää ja taivaltaa saa. 

Eiku hölökynkölökyn.

Ja antaa musan soida... 

Besties of my life (Summer of 69’) it beginning in August 17.th at 16:12 (or 4.12 pm.)

https://www.youtube.com/watch?v=TK8X3KbIvs0

Show must go on…

https://www.youtube.com/watch?v=2T3thUiSKaw

https://www.youtube.com/watch?v=-tJYN-eG1zk

https://www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4

https://www.youtube.com/watch?v=UNjFm7CoE84

https://www.youtube.com/watch?v=V9AbeALNVkk

https://www.youtube.com/watch?v=2Ah1JM9mf60

https://www.youtube.com/watch?v=ClxXDfvtoj0

 Be yourself

https://www.youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcg

https://www.youtube.com/watch?v=bAXX73HEXXs

https://www.youtube.com/watch?v=nZV4Cz48RYw

https://www.youtube.com/watch?v=e3-5YC_oHjE

https://www.youtube.com/watch?v=atdqaplbqhg

https://www.youtube.com/watch?v=aJ5IzGBnWAc

https://www.youtube.com/watch?v=DyDfgMOUjCI&list=PLHg022HMFzFBgWr3PEsr1mCnaROaak1WW&index=2 suomipoppii2019

https://www.youtube.com/watch?v=5YPxuhOTtOo

https://www.youtube.com/watch?v=0YjSGwOHGmA

 


 - Marska | Kommentoi Tätä lauantaita
13.07.2019 18:19 | Marska

Mitäs minulle tänään kuuluu? Entäpäs Sinulle? Autolastillinen vieraita poikkesi kesäkylässä ja lisäksi vieraita kävi myös tervehtimässä vanhempi tytär poikakaverinsa kanssa eilen. Vieraat kyllä lähtivät jo hyvissä ajoin pois, sillä aikovat tänään ajella jo mökiltä Etelä-Savosta Pieksänmaalta takaisin koteihinsa Helsinkiin ja Poriin. Eilen siis täällä vähän tihkusateisessa Savonlinnassa ensin juhlakahveilla luonani (etukäteen 50:siäni) ja sitten linnakeikan sijaan menimmekin museoon tutustumaan sen kesänäyttelyyn (Sapko 90 -vuotta – ei mikä tahansa kiekkoseura, Barbie 60-vuotta, japanilaista silkkitaidetta, elämää Saimaalla ja OP:n taidenäyttelyä sekä museolaivoja Mikkoa ja Salamaa; Savonlinna -laiva ei ollut laiturissa). Serkkutytön poikia 4- (pian 5 -vuotta) ja 7 -vuotta vähän hirvitti ja pelotti sota, joten linna ei ollut sitten tämän kerran tutustumiskohde. Äidinkieli heillä on ruotsi ja isänkieli englanti ja halutessaan saivat kaupunkikyytiä ottaa nuoremman citikan takapenkillä ja äidin isänsuvun eli myös minun ja tytärteni heidän pikkuserkkuinaan äidinkielihän on savo – suomee ja savvoo, kovvoo ja hiljoo. 

Hyvää ja pahaa on ja vahinkoja sattuu, vaan pyrkimys, ajatus, asenne niin omanelämänhallinnassa kuin tekemisissään jalostuu meissä ihmisissä ellemme vain liiaksi kovetu, katkeroitu, pety, saa liikaa vastoinkäymisiä ja kolhuja niin mieleemme kuin kehoommekin sielusta puhumattakaan. Milloinka kukakin on kypsä ja valmis mihinkin onkin sitten ihan toinen juttu ja mielipiteitä niitä riittää sekä satelee.

Olkoon loppukesä millainen tahansa, niin elettävähän sekin on ennen syksyn saapumista. Elomme päiviä ihmiset...


( Päivitetty: 13.07.2019 18:43 )

 - Marska | Kommentoi


©2019 layout16 - suntuubi.com