Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

RSS

Instagram
 Kohden valoisaa kesäaikaa 2020
21.03.2020 17:14 | Marska

Nyt se on jo päivä yhtä pitkä kuin yö eilen ollessa kevätpäiväntasaus ja samainen aika on puolen vuoden päästä - vuoden valoisa aika on siis jälleen käsillä. 

Elämä ei pääty silloin, kun kuolee vaan silloin kun sille ei ole enää mitään tarkoitusta – mikä on Sinun elämäsi tarkoitus? Modernit miehet -sarja.

Kovid-19 on Telluksen riesana ja tähän on menehtynytkin ihmisiä; etenkin iäkkäiden etenkin miesten kyky kestää korona -viruksen muutokset on heikko. Elämme siis poikkeusaikaa ensimmäistä sitten toisen maailmansodan. https://www.worldometers.info/coronavirus/

VPN (Virtual Private NetworkTänään totesin ääneen kahden viikon harjoittelustani tietohallinnossa kaupunkikunnassa, että mikäli etäläppäreiden yhteydet eivät asennuksien ja säätöjen jälkeen pelaa, niin hyvä on syyttää harjoittelijaa. Voihan VPN:n kuitenkin sekä kirjo ohjelmia, jotka pitäisivät tämän yhteyden muodostumisen jälkeen avautua ja antaa työskennellä tallennuksin, tulostuksin yms. siellä missä etätyöpöytäyhteyksissä puuhaillaankin. Säädettyjä koneita on niin koulutoimelle (täältä lainattuja poikkeusoloihin räätälöityjä työkapuloita) kuin hallintoonkin vinot pinot, vaan aina tulee uusia ja jo säädettyjä koneitakin pitää viilata ja höylätä, jotta olisivat verkossa ja toimisivat toivotusti sekä virusvapaasti yms. Voi ihme kuitenkin. Ensi viikosta ei tietohallinnossakaan taida olla kuin yksi tai kaksi heppua korkeintaan harjoittelijan lisäksi lähihommissa kerrallaan. Vaan eipä näitä taida olla muutenkaan. Koko Äkkiväärä hiljenee muuttuen kummitus-/haamutaloksi poikkeusolosuhteissa kokustenkin siirtyessä skypeen tai teamsiin. Jälkimmäinen parempi vaihtoehto pilvipohjaisena kuormittamatta palvelinta, vaan kunhan nyt ensin oppivat päättäjät skypettämäänkin. Harjoittelussa oppii tekemään alan töitä, kun vain saa tehdä, olla mukana ja kuulolla. Siihen tämä työpaikka on ollut oiva. Milloin mielestäsi ihminen on jo liian vanha kouluttautumaan uuteen työhön? Omasta mielestäni olen jo kyllä ihan siinä ja siinä, sillä kaitpa sitä jotain olisi pitänyt jo saada aikaiseksi ensimmäisen puolen vuosisadankin aikaan.. Elämätähän tämä vain toki on kaikki mitä itse kenellekin annetaan ja suodaan. Työyksikön esimies toivotti virusvapaata viikonloppua ja sitä toivon eteenpäin niin ihmisille kuin verkkolaitteillekin millä hommailevat! 

 


( Päivitetty: 22.03.2020 11:12 )

 - Marska | Kommentoi Puolenkuun maaliskuun aikaa
14.03.2020 18:34 | Marska

Kevään valoa ja lempeitä kevätkesätuulia kohden kuljetaan.. jospa tämä kesä olisi jo minullekin armollisempi juhannuksineen kuin tähän astiset – elämän ja kuoleman edessä nöyränä on vain jaksettava ja jatkettava sillä porukalla ja nillä resursseilla mitä milloinkin on käytettävissä. Kenenkä syyksi minkäkin on laittaakseenkin niin jo syyttäminenkin on osoitus siitä, että asia liikuttaa ja koskettaa asianosaista itseään.  Elomme päivät ja aamun sarastukset ja valkeudet.. ennen päivän kääntymistä iltaansa ja yön helmaan.

Pakoista jos ei masennu vaan osaa ottaa rennosti niin selviää ja aina jotenkin pärjää, kun on kerran syntynyt niin on vain eläminen ja oleminen. Mikä on pakkoa onkin sitten oma pohdintansa ja harkintansa? Milloin puolestaan on vapaa mistäkin ja minkäkin aikaa?

Iloa, eloa, riemua, naurua, hersyvää hyvyyttä ja kauneutta, viehkeyttä ja aistikkuutta sekä herkkyyttä tähän eloon niin jo vain syntyy ihania tarinoita ja kohtaloita vaiheineen meille.  

Tänään koiran kanssa jalotellessa ui vastaan jo Laitaatsalmen sulassa kolme joutsenta. Ei ole olemassa vain helppoa tai vaikeaa elämää -  on vain jokaisen oma elämä vaiheineen. 


 - Marska | Kommentoi Kevät 2020
02.03.2020 08:29 | Marska

Talven rippeitä elellään ennen kevään tuloa 2020 näin kalenterikuukauden käännyttyä maaliskuulle. Alueen hiihtoloma-aika on takana ja koulupäivät käynnistymässä ellei ole jo käynnistyneet. 

Omat nuoreni viettivät erilaiset lomat - vanhempi ajeli isänsä kanssa käydä lumilomalla Rukalla ja nuoremman ja hänen kaverinsa kanssa puolestaan poikkesin päiväristeilyllä Tallinnassa tämän poikakaverin 19 -vuotispäivien tiimoilta ja mekin ajelimme pari kertaa opetusluvin ajoneuvon hallintaa harjoitellen.

Mummolassa eli äitini luona emme ehtineet käymään, mutta soittelin pari kertaa ja lupasimme nyt sitten arjen palatessa ajella kylässä tulevana viikonloppuna. Siskokset pitivät eilen tyttärinä tyttöjen yhteistä päivää ja tämä on tärkeää, sillä sisarukset ovat rikkaus ja ellei ole tekemissä keskenään niin vieraantuu väistämättä. 

Ketä elämässäsi onkin ollut, on parasta aikaa ja tulee olemaan, niin toivotaan hyviä hetkiä, kohtaamisia, tapaamisia ja jälleennäkemisiä... tähän vuoteen ja hetkeenkin - kevään iloa ja valoa sekä kesänmerkkejä kohden! 


 - Marska | Kommentoi Helmikuu puolessaan
15.02.2020 15:03 | Marska

Nyt on tämä päivä ja eilinen se mennä jolkotti niin kuin aiemmatkin eiliset. 

Olen ollut väsynyt vaan eihän se auta kuin mennä taas kuleksimaan koiran kanssa ja vain jatkamaan tätäkin päivää saunalenkein vaikka siltoja kierrellen.. 

Eilen oli ystävänpäivä ja se oli nuoremman vanhojenpäiväviritteinen itselläni ja tietenkin kaikkein eniten tällä nuoremmalla tyttärellä (kuten kaikilla eilen 2020wanhoja tanssineilla), hänen poikakaverillaan, vanhemmalla tyttärellä, tämän poikakaverilla, meidän koirilla ja vielä äitikin poikkesi vanhojen tanssia katsomassa. Lapsuus-/nuoruuskasvupaikkana Savonlinna tarjosi hulppeat puitteet - lyseon juhlasalia, Savonlinnasalia Wanhana Kasinona huipentuen illalla Olavinlinnan tanssahteluihin. Oma nuoreni sai ryhmänä tanssipaikakseen vielä kongressisalin ja täällä oli hieno juhlallinen hetki - tanssivakongressi ja kokemuksena elonkirjoon muistona piirtymään tästä ajasta täällä, mihin elontaival nuoria kuljettaakin tulevaisuudessa..

Ystävätär oli poikennut tuomassa ruusuja oven taakse ja ne nakottavat nyt maljakossa kertoen kukkasten kielellä sanomaa, että tämän ystävän tytär oli viisi vuotta sitten wanha2015 ja tuolloin tämän perhe koki saman. Nuoremmankin kavereita oli ollut tanssia katsomassa, kuten vanhempi tytärkin oli tuolloin samanikäisenä, sillä ei itse ottanut osaa tanssiin sanoen eilen, että olisi ehkä ollut kiva itsekin tanssia katsoessaan pikkusiskonsa pyörähtelyjä kavaljeerinsa kanssa toki pariakin vaihdellen..  

Korona on tämän vuoden riesa ja katsotaan nyt miten tämä virus oikein käyttäytyy ennen asettumistaan. Elämä on lahja vanhemmilta ja siitä tyytyväisenä vain pitäisi osata jotenkin elellä täällä Telluksella. 

Hyvää lauantaita ja tulevaa laskiasviikkoa.. ne ovatkin talvilomat alkaneet koululaisten hiihtolomina - millanen sää on lomalaisilla ja ne hiihtomotivaatiot sekä -kelit muillakin kuin koululaisilla? 


( Päivitetty: 15.02.2020 15:25 )

 - Marska | Kommentoi Rotanvuotta
25.01.2020 23:22 | Marska

Kiinalaisetkin ovat päässeet tähän uuteen Rotanvuoteen. Voi kyllä on ihana vain kun mieltä läikähdyttää ja lämmittää, vaikkei tämä elo niin aina parhaita puoliaan suokaan. Unelmoikaa, haaveilkaa ja tuntekaa muutkin tahkoamisen ja liikayrittämisen sijaan. Ei ne kuoret vaan sisältö... raha on tärkeää sitä tarvitaan ja sen eteen tehdään töitä, mutta ei kai sentään pelkän rahan tähden? Rakkaushan on ikuista, kohde vain vaihtuu ja yksi rakastaa yhtä ja toinen toista ja joku molempia, vaikkakin Suomessa on moniavioisuus kiellettyä ja halutessaan uskottomaksi osoittautuessa voi tämä olla raskauttava asianhaara erotilanteissa. Olkaamme levollisia, uskollisia niin itellemme kuin kumppaneille, pomoille kuin muillekin luottohenkilöille. Totuus on kyllä hakusessa, kun näitä ihmiskohtaloita ja tapauksia käy oikein tutkimaan. 

Entäpä jos omana pitämänsä lapsi osoittautuukin avioliitossa syntyneenä toisen miehen lapseksi; helsinkiläinen ammatti-ihminen totesi tästä perhe(helvetti)elämästä hauskasti, että no näitä sattuu. ”Hänen mukaansa kiintymyssuhde isään on lapselle hyvin tärkeä. – Jaettu isyys mahdollisuutena on jäänyt liian vähälle huomiolle monissa tapauksissa. Jos lapsi on jo kiintynyt perheessä isään ja sitten ikään kuin vaihdetaan kuskia kesken matkan ennestään tuntemattomaan isään, se ei ole lapsen kannalta hyvä asia. Kannattaisi pohtia, voisiko isyyttä jakaa miesten kesken, vaikka säädöspuoli on tältä osin vielä puutteellinen, hän sanoo. Parisuhteissa sattuu Huttusen mukaan kaikenlaista eikä kaikkea voi ennakoida. Silti hänen mukaansa pitää huolehtia aina lapsen edusta. – En väheksy ollenkaan esillä olleessa tapauksessa sitä, että avioliitossa ollut isä kokee joutuvansa myöhemmin kärsimään taloudellisesti avioliiton jälkeen, kun biologiseksi isäksi paljastui toinen mies. Silti kannustan yleisesti vastuulliseen isyyteen. Lapsesta voisi tuntua hyvältä, että hän voi ylläpitää isäsuhdettaan, vaikka hän samalla tutustuisi ennestään tuntemattomaan biologiseen isäänsä.”  IS:n jutusta Mitä tehdä, kun isälle selviää, ettei lapsi olekaan oma? ”Voisiko isyyttä jakaa miesten kesken” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006377935.html Armollisia pitäisi olla ainakin lapsille antaa mahdollisuus tähän elontaistoon, sillä eihän missään nimessä ole heidän vika, että ovat elämässä ja olemassa. Jaksamista.. 

Tiistaina tulin kotiin YTO-aamusta tehden kasvispitsaa mozarellajuustolla ja suklaakääretortun banaani-mango-kerma -täytteellä. Hetken ehdin työskennellä tehtävän parissa koneellakin nuoremman tullessa bussilla käymään. Tähän liittoon koira halusi pihalle.Ja helvetti oli irti. Keittiön lavuaarista tuli viemärirasvaklönttejä toiseen tiskialtaaseen toista laskiessa ja alakaappiinkin tihkui valua vettä. Nuorempi kävi sotkua putsaamaan ja vanhempi tuli tähän liittoon maistelemaan tuoreita paistoksia ehdottaen meidän kinastelijoiden istuvan pöytään ja nauttimaan hyviä eväitä. Nuorempi totesi ettei voi nyt juuri syödä mitään, sillä on niin paha olo kun on itkenyt. Pakkasin tytöille mukaan leipomuksia sekä 2 €:n juures-/vihanneslaatikon jakoa Lidlin aamusta tällaisen bongattuani (paprikat ja perunapussit). 

Keskiviikkona suunnittelin mitä seuraavaksi. Sain huollon paikalle ja nämä tiivistivät yläpään vasemmanpuoleisen altaan viemärin sekä avasivat tukoksen laitellen siihen vielä rakeita irrottamaan moskaa reunoista. Päiväkahvitiskin pesaisin ulkoiltuani aamupäivästä ja desifioin tämän käyttöä varten laskemisia ja lorottamisia. Viemärihajuihin kun vielä sai lisäpontta vanhemman tyttären kotosalla käydessä Bruno -koiranpentupalleroista katsomassa palaneen käryyn tämän laitellessa opiskelijaillasta kotiuduttuaan metallia mikroon uunin hajotessa, niin migreeni iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kotiin tultua otin monivitamiinipuristejuoman ja särkylääkkeen ja tähän tämä asettui hetken huilattuani kahvit juotuani olen sitten puuhannut näitä datanomiasioita. Toisen koneen Linux -asennus hujahti läpi ja sain tämän verkkoon...mutta eihän se tietenkään tue sentään Office -paketin wordia ja opiskelujen liitetiedostojen avaaminen jäi tälle Lenovon harteille. Nyt sitten tällä... 

Kylläpä ulkona tuulee... Mitä tähän viikkoon on kuulunut? Torstai-iltana olin pururadalla vanhoissa vanhemman tytön Niken hurjan liukkaisssa varsitalvilenkkareissa ja en kerta kaikkiaan päässyt jäistä rinnettä ylös. Oli ihan pakko mennä nelinkontin ja pohtia strategiaa miten etenee valumatta vasemmalle viettävään rotkomonttuun. Konttaus riitti, ei tarvinnut sentään käydä ryömimään eikä kierimään. Paha paikka. Toivottavasti ei illan muut ulkoilijat satuttaneet itseään jään peittyessä kevyen vastasataneen lumen suojaan petollisesti. Pikku koira ulkoilukaveri antoi myötätuntoa ja tuli suukottamaan kulkijaa. Ja palatessa poikkesin vanhemman tyttären luona ja täälläkin oli koiranpentu hellyydenosoittamistuulella. 

Ensi viikolla on vielä mahdollista paikata Moodlen kursseja tähän vuosikymmeneen. Omalta osaltani Työelämätaidot 1 osp. kurssi on ihan ylivoimainen. En ole oikein työntekoa tähän ikään mennessä päässyt maistamaan, vaikkakin pisaraisia työsuhteita ja harjoitteluja on pikku viidakoksi asti. Pisin työsuhteeni on kaupunkikuntaani, jossa olen asustellut ja sytytellyt iltaisin tulija pimeän aikana ensin 90' -luvulla ja nyttemmin sitten 2001 syksystä lähtien. 

Eilen jäi Itä-Karjalan kansanopistolle menot 18:sta päivälliselle ja 19 Edelmanien veljesten kahvikonserttiin, sillä ei ole sovittua seuraa ja vaikka anti voisi olla ihan virkistävää niin eihän sitä kehtaa sinne lähteä ajaa törryyttämään. Jääköön harjoitteluajoihin autonrasitukset. Ensi viikolla tähän opetusjarru varmaan jytkähtääkin ja lupalaput ovat kierroksella. 

Pikku palleroinen vanhemman tyttären ja tämän poikakaverin koira oli saanut rokotteen; olin varuilla siitä pitääkö rokotusneuvolakäyntikullanmuru hakea työkiireiden alta pois valvontaan. Tuli kuitenkin soitto, että asiat järjestyvät.. 

Varastolla on paljon kausikoristeitakin muun roinan ohella ja nyt sitten löytyivät nämä itsenäisyyspäivänä hukassa olleet jututkin kuin myös tämän päivän kiinalainen (rotan) uusivuosi kuin tuleva ystävänpäivä aikani tutkaillessani pussukoita. Pääsiäisen ja vapun nostin myös jo enemmän esille, joulua onkin sennii seitsemässä erillisessä pussukassa. Kesäaikaan ei tarvitsekaan koristeita, kun vain ikkunat ja matot pesee sekä käy niityltä poimimassa maljakkoon luonnonkukkasia. 

Ei muuta kuin hyviä uusia päiviä kaikille ja kaikkialle! Illalla tein mehucoctailin nimeten sen Rotaksi. Sokerireunusteiselle lasin täytin jäillä kaataen joukkoon ensin appelsiinimehua ja sitruunamehua ennen ananaslimpparin lorauttamista. Lopuksi lorautin hieman mummonmehutiivistettä. 

 

 


( Päivitetty: 25.01.2020 23:43 )

 - Marska | Kommentoi


©2020 layout135 - suntuubi.com