Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hyviä loppuvuoden päiviä ja uusia tulevia näiden joulukuun päivien mentyä ja uuden kalenterivuoden 2017 alettua! 

Tulin jo 3-vuotiaaksi elokuun myötä ja vaivakseni minulla oli kolmatta viikkoa kestävä oksentelu ja ripulointi. Haima-arvoni ovat normaalia korkeammat, joten olen diettiruokakoira lopunikääni. Nyttemmin voin ihan hyvin saaden ruokaa aamuin-illoin sekä minulle käypiä herkkupaloja lisäksi.

Talven pihalla poikkeamisiin minulle ämpätään ylle villapaitaa tai tikkinuttua. Lumessa kaverien jättämät hajujäljet löytyvät kun oikein kaivaa pienen lumipeitteen alta. Hyviä lenkkejä tähän talvikauteen kaikille nelitassuisille koirakavereille taluttajien kera..

Hyvää kesää kaikille koirakavereille ja niiden perheille!! Meikäpoika ei ole vielä uskaltanut heittää talviturkkia, vaikka monta kertaa olen rannan ohi lenkillä ollessa sipaissutkin mennä. Pakkohan se on sitten viimeistään uida kohden rantaa, jos minut taas veteen kantavat kuten viime kesänä... minusta tuntuu niin pahalta jos tassut kastuvat, että haluaisin nuolla kaiken märän pois. 

Kevättä alkaa olla ilmassa... tänään aprillipäivänä halusin jalottella aamutarpeillani jo heti yhdeksän jälkeen; eilen en millään meinannut herätä koko vesisadepäivään ja ulkonakaan ei ollut oikein kiva käydä. Nyttemmin olen viettänyt lepäillen päiväpeiton päällä päivää pehmojääkarhun viereen käpertyen. Eiköpähän nuorisoakin pian ilmaannu kotiin rapsuttelemaan ja hassuttelemaan!  

 

Kotona on mukava huilailla ja kellahtaa kumoon leikkien, touhuilujen ja ulkoilujen välillä - toisinaan ihan kuorsaankin nukkuessani makoisasti! 

 

 

Helmikuu koittaa ja tammipakkaset ovat takana. Kipakammilla keleillä minulle puettiin villapaita ylle ulos tepastelemaan mennessä ja pikku kinttuja lämmittelin vuorotellen yhtä tassua ylhäällä pitäen; toisinaan pääsin vähäksi aikaa sylkkyynkin kesken reissun. Nyt pärjään jo paremmin pakkasten lauhtuessa kevyttoppatikkitakilla, kuten kuvassa. Entisenä ruokanirsoilijana olen kunnostautunut melkein ahmatiksi syömään mitä tarjotaan. Maha oli mennä sekaisin liikaa raksuja syötyäni, mutta mitäs antavat kuppia eteen. Koiratyttöjen hajuja on mukava haistella ja joskus tunnustan on pakko vähän kielelläkin lipaista ellei komenneta hajuista pois. Puhuvat taas minut pesevänsä ja kynsiäkin leikkaavan, karkuun menen ja vastaan panen; vaikka kaitpa ne kuitenkin hyvää vain tarkoittavat. Eilen kävin koirakylässä yhden Kaapo 4 kuukautta vanhan koiranpennun luona ja vein kaverillekin puruluun. Omani uskalsin syödä vasta palattuani kotiin. Kaapo tykästyi minuun niin, että olisi halunnut lähteä samantien meille kylään. Sellaisia vallattomia pennut ovat! Mukavaa kevättalven aikaa kaikille liikkujille ja hännänheilutuksia tapaamisin!

 

 4. adventti on huomenna ja jouluviikko alkaa. Olen innolla seurannut jouluhommia ja haistellut pussukoita sekä kasseja, jos ne on eteisen lattialle laskettu ennen muualle kuskaamista. Taitaa minullekin olla lahjakäärö odottamassa, kiltti olen ainakin yrittänyt olla kovasti. Ulkoillessa on edelleen tätä välikausiaikaa ilmassa todellisin adventtisohjoin tänään koulujen jäädessä joulutauolle käydessämme käyttämässä äitin kanssa nuorempaa välikausitokarinhaulla kirkoin. Kyllähän minä taas tepsuttelen pihalle jalottelemaan jahka lepäilen kunnon päivätorkut ensin. Hyvää vanhaa mutta tulevaa uutta tämän vuoden 2015 joulua kaikille! 

 

 

Hau, hau... mukavaa talviaikaa sen koitettua jälleen aamuyön kellon siirron myötä su 25.10.2015! Syyslomaviikko alkaakin olla takana. Tässä kuvassa ulkoilen "isomman siskoni" kanssa Kellarpellossa ruskamaisemissa "pienemmän siskoni" käydessä päiväristeilyllä Tallinnassa äidin kanssa. Olen syksyn tultua päässyt kaksi kertaa karkaamaan... tykkään kovasti yhdestä Olgasta (venäjän toy terrier) joka asustelee melko lähellä minua. Juoksen oitis hänen ovelleen pyrkien sisään, mutta täältä minut aina napataan takaisin hihnaan ja lenkille ;) Käytän vieläkin punkkipantaa, sillä syksy ei ole kylmennyt vaan on edelleen lämpimän kosteaa. Madotus on edessä kunhan punkkipantavaroaika kaksi viikkoa menee umpeen sen pois viskaamisen jälkeen. Hyvässä kunnossahan sitä haluaa olla niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin. 

Tulin elokuun myötä kaksi (2) vuotta ja meillä paistettiin vohveleita (- herkkujani) sen kunniaksi ja pääsin ihan päivänsankarina pöytään kakkukynttilöitä ihailemaan. Syömään kipitin kuitenkin omalle ruokapaikalleni lattialle tottumuksesta (tottumushan on toinen luonto :) )

Tänä suvena on ollutkin vähän vilpoinen kesä ja en ole oikein tarennut uida; eipähän ole ollut tukala olla kenenkään karvakaverinkaan helteen takia. 

Lapsuus alkaa olla siis elettyä koirapoika-aikaa takanani ja nuoruus rippikouluikänä on käsillä... (ihmisen elämässä koiravuosi sen noin seitsemän vuotta) 

Olen saanut leikkiä niin sisällä kuin ulkonankin yhden pallon sijaan kahdella pallolla ja kipitellyt lenkillä käydä pihan lisäksi niin kylällä kuin kaupungillakin. 

Kesäpäivistä on mukava nauttia pihanurmella loikoillen ja palloa pelaten tai kuten kuvassa keppiä kaluten. Kesän lämpimiä poutapäiviä ei ole vielä ollut paljoa tänä suvena - juhannuksen mentyä on Savonlinnankin taivas tummunut paksummasta pilviverhosta ja tuulee sadetta enteillen. Sateella en haluaisi pihalle lainkaan, mutta onhan sitä pari kertaa päivässä ihan pakko käydä tarpeillaan minunkin. 

 

 

Kesätuulet puhaltelevat ja heinä kasvaa. Pihalla tarkenee pienempikin ohutnahka ja -jalka. Punkkipanta on tänäkin kesänä viime kesän tavoin sipaistu kaulaan ettei punkki tarttuisi turkkiin kiinni. Uimavedet ovat vielä kovin raikkaita... Raikas vesi maistuu toisinaan niin hyvälle pihalla kipittelyn jälkeen! 

 

Olen elokussa 2015 2 vuotta täyttävä pikku koira, jossa on chihuahuaa, jackrusselinterrieriä ja vähän ilmeisesti beagleäkin. Wikipediasta löytyi minua kuvaavaksi rekisteröidyksi koiraroduksi englannin toy terrier. 

Olen kova poika nukkumaan ja kyyläämään ikkunasta ulkoilujen ohessa käydessäni tarpeilla parista kerrasta useampaan päivien mittaan. 

Syksyllä 2014 olin Talvisalon koulun agilitykerhossa ja ilmeisemmin olen pääsemässä nyt kevätkaudellakin kerhoilemaan - ainakin minut on jo tänne ilmoitettu. Minusta tämä on oikein hauskaa, joskin osa koirakavereista on minuun verrattuna kovin isoja karvaisia veijareita. 

Koirapuistossa käyn useamman kerran viikossa ja jos se minusta olisi kiinni niin vaikka joka ulkoilulla. 

Lumet on häippäisseet vaan toisinaan kevättuuli tuivertaa niin, että on hyvä pikkukoiralla eli niin kuin minulla olla nuttu ulkoillessa yllä. Eilen olin jo hetken iltapäivästä kevätparvekkeella ikkunasta ulos katselun sijaan nakottamassa tutkimassa kodin ohikulkijoita - etenkin toisia nelitassuisia. Keppejä ja kuoppia alkaa löytyä ja syntyä jo sulan maan aikaan... Perhostenlentoja tykkään kovasti myös seurata ja yrittää juosta kiinni, sillä olen sellainen pieni veijari vain :)!

©2017 layout165 - suntuubi.com